• Bostadsanpassning

Japansk toalett – smart bidétoalett från VÄSTIA CARE

Japansk toalett och bidésitsar från Västia Care

Har du hört talas om en japansk toalett? Japanerna är kända för att ligga lite i framkant och står för många revolutioner inom teknik. Och en teknik som vi har tagit till oss och infogat i svensk bostadsanpassning är den ”Japanska toaletten”. Alltså en bidétoalett som man också säger. Det är en toalettsits med inbyggd tvätt och tork som kommer göra så att toalettbesöket på en bidétoalett blir mycket lättare avklarat än på en vanlig, traditionell svensk toalett.

Japanska toaletter har inspirerat oss till att utveckla smarta bidétoaletter och tillbehör. Och detta har blivit en del av VÄSTIA CARE och TOP HYGIENS bostadsanpassning för äldre och funktionshindrade personer. Vi gör allt vi kan för att kunna bidra till självständighet och bättre livskvalitet. Genom att minimera behovet av rörelser och sträckningar så får du ett säkrare badrum.

Vad är en japansk toalett?

Svaret är en bidétoalett med inbyggd tvätt och tork

TOP HYGIEN är en av Nordens ledande leverantörer av hjälpmedel för alla som har svårt att klara av toalettbesöket på egen hand. Grunden för vår japanska toalett är en bidésits som är lätt att sköta och hålla ren. Och med ett unikt koncept bestående av ett spolmunstycke i sittringens främre, respektive bakre insidor.

Den japanska toaletten sköljer rent med tempererat vatten och varm luft torkar sedan torrt. Utan att du behöver göra extra ansträngningar eller svåra rörelser. För allt styrs med en knapp, eller med en fjärrkontroll för vissa av modellerna. Alla våra japanska toaletter och bidésitsar är ergonomiskt utformade och noga utprovade. TOP HYGIENS bidésitsar passar på de allra flesta svenska toalettstolar och de ansluts till vatten samt ett eluttag.

Kan jag anpassa min japanska toalett?

För att anpassa den efter just dig, så kan du komplettera din japanska toalett med en extra förhöjning eller en lift. Med våra liftar kan du sänka eller höja toalettsitsen på ett smart och praktiskt sätt. Västia Cares TOP LYFT gör det enkelt att sätta eller resa sig och minimerar risken för fall i badrummet. Då får din japanska toalett stabila armstöd, och knapparna som styr höjden är infällda i dem. Eller så styr du höjden med en handkontroll.

Vi på Västia Care finns här för att hjälpa dig

När du ska ansöka om bostadsanpassningsbidrag så behöver du oftast ett utprovningsprotokoll. Detta hjälper VÄSTIA CARE väldigt gärna till med så ring oss och boka en av våra rådgivare som kommer hem till dig, så att du kan få göra en utprovning direkt i hemmet! Då kopplas en tillfällig lösning in, så att du får se hur det fungerar i verkligheten. Efteråt hjälper vi dig gärna med att hitta din närmsta installatör. När installationen är klar kommer du att känna dig mycket mer fri och säker i ditt badrum, tack vare den japanska toaletten.

Förutom det så svarar vi gärna på dina frågor, och kommer med tips och råd angående japanska toaletter, bidésitsar och annan bostadsanpassning. Vi kan det här med individanpassade produkter, för vi har erfarenhet av att ta fram och tillverka produkter för dig med extra behov – och det har vi gjort ända sedan 1986 faktiskt.

Västia Care – för japansk toaletter och bostadsanpassning. Med egen tillverkning i Sverige av duschrum, specialdusch och bidétoalett.
Japansk toalett för bostadsanpassning
Västia Care - toalettlyft