• Bostadsanpassning

Japansk toalett – smart bidétoalett från VÄSTIA CARE

Japansk toalett, bidétoalett

Har du hört talas om en japansk toalett? Japanerna brukar ligga lite i framkant och står för många revolutioner inom teknik. Och en teknik som vi har tagit till oss och infogat i svensk bostadsanpassning är den ”Japanska toaletten”. Alltså en bidétoalett som man också säger. Det är en toalettsits med inbyggd tvätt och tork som gör att toalettbesöket på en bidétoalett blir mycket lättare avklarat än på en vanlig, traditionell svensk toalett.

Japanska toaletter har inspirerat oss till att utveckla smarta bidétoaletter och tillbehör. Och detta har blivit en del av VÄSTIA CARE och TOP HYGIENS bostadsanpassning. För äldre och funktionshindrade personer! Allt för att kunna bidra till självständighet och bättre livskvalitet.

Japansk toalett för bostadsanpassning

TOP HYGIEN är en av Nordens ledande leverantörer av hjälpmedel för alla som har svårt att klara av toalettbesöket på egen hand. Grunden för vår japanska toalett är en bidésits som är lätt att sköta och hålla ren. Och med ett unikt koncept bestående av ett spolmunstycke i sittringens främre, respektive bakre insidor.

Den japanska toaletten sköljer rent med tempererat vatten och varm luft torkar torrt. Utan extra ansträngning eller svåra rörelser. För allt styrs med en knapp, eller med en fjärrkontroll för vissa av modellerna. Alla våra japanska toaletter och bidésitsar är ergonomiskt utformade och noga utprovade. TOP HYGIENS bidésitsar passar på de allra flesta svenska toalettstolar och de ansluts till vatten samt ett eluttag.

Anpassade japanska toaletter

Komplettera din japanska toalett med en extra förhöjning eller en lift. Som gör att du kan sänka eller höja toalettsitsen. Våra TOP LYFT gör det enkelt att sätta eller resa sig och minimerar risken för fall i badrummet. Då får din japanska toalett stabila armstöd och knapparna som styr höjden är infällda i dem. Eller så styrs höjden med en handkontroll!

När du ska ansöka om bostadsanpassningsbidrag kan du ibland behöva ett utprovningsprotokoll. Detta hjälper VÄSTIA CARE gärna till med så ring oss och boka en av våra rådgivare som kommer hem till dig så att du kan få göra en utprovning direkt i hemmet!