• Västia Care
  • Västia Care

Historia

Västia startades 1986. Då började tillverkning och försäljning av glasfiberlådor, sandlådor, sandbehållare, livbälteslådor/soffor och även verktygs- och redskapslådor. Västia utökade sitt sortiment med Igloos för glasåtervinning, där Västia snart blev marknadsledande

Under åren har vi ständigt utvecklat våra produkter och kompletterat med nya.

År 1994 startade vi också tillverkning av våra första VÄSTIA DUSCHRUM®. Denna produkt har idag levererats i över 22 000 exemplar till de flesta av Sveriges kommuner och är en produkt som hela tiden utvecklas vidare. För denna produkt har vi idag ett registrerat patent, ett registrerat mönsterskydd och ett registrerat varumärke.

2017 förvärvade Västias moderbolag Top Hygien Nordic AB.

Top Hygien har stabila, smarta och välfungerande produkter som funnits på marknaden i många år. Både Västia och Top Hygien har tillverkning i Sverige och arbetar med produkter som underlättar vardagen för personer med särskilda behov, vilket ger oss synergieffekter och gör att vi kan hjälpa fler till en enklare vardag.

Västia och Top Hygien är kända sedan länge för sina produkter av hög kvalitet med finurliga och genomarbetade lösningar. Vår ambition är att leva upp till detta rykte även i framtiden.

Vi kommer också fortsättningsvis att jobba med produktutveckling och vidareutveckling av befintliga produkter. Detta är ett arbete där ni som kunder är oerhört viktiga. Har ni tankar om eller synpunkter på våra produkter skulle vi vara mycket glada om ni hör av er till oss.

2019 01 01

Anna Westbeck, VD

Permanenta utställningar

Västia presenterar flera av sina produkter på permanenta utställningar runt om i landet. Lilla Edet, Västerås, Sundsvall och Comfort Halmstad / Norrköping. För mer info kontakta oss.

Välgörenhet

Västia stödjer Neuroförbundet

Medlemmar i Sjöräddningssällskapet

Vi stödjer även Parasport Göteborg