• Västia Care - bostadsanpassning
  • Västia Care - bostadsanpassning

Funktionskabin för bostadsanpassning i badrum

Duschkabin för en tryggare dusch

Om du är ute efter en stabil och säker funktionskabin har du kommit rätt. VÄSTIA CARE har sedan 1994 tillverkat vår omtyckta funktionskabin VÄSTIA DUSCHRUM® och det är en dusch som tillgodoser de extra behoven som finns hos äldre och funktionshindrade personer. Västia Care fokuserar alltid på och trygghet och användarvänlighet! Med en funktionskabin från Västia Care får du möjlighet till större självständighet och med det en bättre livskvalitet.

VÄSTIA DUSCHRUM® funktionskabin med tre F:
Funktion, Flexibilitet och Form

VÄSTIA DUSCHRUM® är vår funktionskabin som verkligen ger dig ett komplett duschrum. Gummilisten i nederkant tillsammans med vårt speciella duschdraperi förhindrar att vatten rinner ut på golvet och gör det halt. Som standard i vår funktionskabin VÄSTIA DUSCHRUM® medföljer:

  • Duschkabin med lågt insteg – lågt 65 mm eller superlågt 45 mm
  • Duschset med handdusch, slang och duschstång med hållare
  • Duschdraperi och draperiskena
  • Utloppssystem med dubbla silar
  • Schampokorg
  • Stödhandtag samt gummilist för tätning av glas
  • Profilsystem
  • Hållbart styrenglas

För en mer individuell funktion kan du efter önskemål komplettera din funktionskabin med olika duschstolar, torkstänger och flexibla, flyttbara handtag. Västia Care har även tagit fram ett duschdraperi som monteras längre ner i duschen för att undvika vattenstänk på vårdare eller anhöriga.

Västia Cares funktionskabin ger dig flexibilitet i mått, utöver våra 12 standardstorlekar går det att specialbeställa din nya funktionskabin i ytterligare mått.

Du kan även få en duschkabin som passar om du behöver t.ex en indragen gavel på grund av handfatets placering eller en gavel som passar under snedtak. Är behovet inte en hel kabin så tillverkar vi även duschväggar i en mängd olika standardmått.

Duschkabin med lågt insteg

Duschkaret går att få i lågt eller superlågt utförande. Dessutom går det att komplettera med en duschramp.

Dusch med lågt insteg - Enklare användning av funktionskabiner
Hjälpmedel för funktionsdusch

Hjälpmedel för duschen

För att göra duschen ännu tryggare att använda har vi tagit fram praktiska hjälpmedel att komplettera den med. Handtag för väggar och tak och en svängbar duschstol är några exempel.

Västia Care tillverkar innovativa funktionskabiner för bostadsanpassning

Västia Care har blivit ett företag som man kan kalla för experter på bostadsanpassning och handikappduschar. Vi har lyssnat noga på våra kunder genom åren för att få fram en funktionskabin som fyller de krav och förväntningar som finns på just en funktionskabin. Vi har också tagit fram många andra smarta produkter för att bostadsanpassa ditt badrum.

Kontakta oss gärna så ser vi vad vi kan göra för just dig!

Våra omtyckta duschrum hittar du hos noga utvalda återförsäljare och online
Köp bostadsanpassning från Västia Care på bygghemma.se
Köp bostadsanpassning från Västia Care hos badshop.se
Köp bostadsanpassning från Västia Care hos byggshop.se
Köp bostadsanpassnin hos Ahlsell
Bostadsanpassning från Västia Care hos VVSbutiken