• Västia Care - bostadsanpassning
  • Västia Care - bostadsanpassning

Handikappanpassat badrum

Om badrummet behöver handikappanpassas är det ett klokt val att installera produkter från Västia Care. Vi har arbetat med att ta fram produkter för badrumsanpassning ända sedan 1994 och vårt fokus ligger alltid på att ta fram innovativa produkter som ger trygghet och självständighet.

Vare sig det gäller äldre personer eller personer med någon form av funktionsnedsättning så är det viktigt att få känna sig säker och trygg i det egna hemmet.  Om behovet finns av att handikappanpassa badrummet så är tryggheten ännu viktigare! Alla måste kunna få möjlighet till en så självständig och vanlig vardag som möjligt.

Alla våra produkter har bra funktion och användarvänlighet gemensamt

På Västia Care har vi handikappanpassning för badrum som vår specialitet och vi har tagit fram lösningar som passar de allra flesta människor med särskilda behov. Vi tillverkar stödhjälpmedel, duschkabiner, duschhörnor och bidétoaletter som är anpassade för personer som är äldre eller funktionshindrade. Vissa av våra produkter – såsom duschväggar – kan vi specialtillverka efter badrummets mått och form.

Handikappanpassad toalettstol

Bidésitsar och bidétoaletter är hjälpmedel för de som har svårt att klara toalettbesöket på egen hand. Tempererat vatten spolar rent och varm luft torkar torrt. Grunden är en bidésits som är lätt att sköta och hålla ren, med ett unikt koncept bestående av ett spolmunstycke i sittringens främre, respektive bakre insidor. Till våra handikappanpassade toalettstolar har vi flera olika armstöd och toalettlyftar att komplettera med.

Handikappanpassad dusch

Västia har utvecklat VÄSTIA DUSCHRUM® som är unikt genom sin funktion, flexibilitet och form. Duschrummets flexibilitet gör att det kan utformas efter önskemål och behov. Det kan anpassas till de flesta badrumsmiljöer och även specialtillverkas efter specifika mått.

Om det redan finns ett bra, våtsäkert golv i badrummet kanske det inte behövs en hel kabin, utan att det räcker med väggar. För det har vi tagit fram duschväggar som går att få i en mängd olika storlekar. Därför passar de i de allra flesta badrummen. Dessa har en silikongummilist nertill för att hålla vattnet innanför.

Vi har också ett stort sortiment av smarta tillbehör som passar till våra handikappduschar.

Du kan få hjälp med att handikappanpassa badrummet

I Sverige har alla rätt att söka ekonomiskt stöd för bostadsanpassning. Du har möjlighet att söka stöd via den kommunen du tillhör. Mer information kring detta finns att läsa i BAB-handboken på Boverkets hemsida.

När det är dags för installation är du välkommen att kontakta oss på Västia Care så hjälper vi dig vidare genom att hitta en lämplig entreprenör som utför din badrumsanpassning. Västia Care samarbetar med flera installatörer i hela landet och de är experter på just våra handikappanpassade badrumsprodukter. Vi förmedlar gärna kontakten, hör av dig direkt till oss på Västia Care.

Kontakta oss om du har frågor om våra duschar eller om du vill ha hjälp med en beställning av specialmått. Vi kan ordna det mesta för vi har vår egen produktion.